Frågor och svar


Kalendermånad innebär att oavsett när i månaden ett tillstånd köps är det giltigt till och med den siste samma månad till samma pris. Detta gäller på samma sätt att tillstånd som gäller per Kalenderår får sista giltiga dag den 31:a december samma år.

För att byta betalkort kopplat till ditt parkeringstillstånd klickar du dig in på sidan "mina tillstånd", där klickar du på fliken "hantera" vid det aktuella tillståndet och sedan alternativet "byt betalsätt". Där kommer du kunna välja mellan alternativen "e-postfaktura" eller "byt kort", där väljer du "byt kort" och klickar på den gröna knappen spara för att komma till sidan där du kopplar ditt nya kort.

Du kan parkera bilen på det område som står i produktbeskrivningen. Tänk på att alltid följa skyltning på området då en parkeringsplats kan vara uppdelad i flera områden med olika regler.

Du kan se status och hur lång tid som är kvar på ditt tillstånd genom att logga in och gå till ”Mina tillstånd”. Genom att klicka på knappen "Hantera" ser du även om ditt tillstånd kommer att förnyas automatiskt och vilket datum detta i så fall sker. Uppsägning av tillståndet behöver göras innan detta datum, senast dagen innan, annars startas en ny period. Kalendermånad innebär att oavsett när i månaden ett tillstånd köps är det giltigt till och med den siste samma månad.

Om du har köpt ett tillstånd utan automatisk förnyelse kommer din parkering upphöra när tillståndet går ut. Annars förnyas ditt tillstånd med samma längd som du hade föregående period - detta sker ca en vecka innan det aktiva tillståndet löper ut.

Parkeringsvakten ser i en handdator genom att söka på ditt registreringsnummer att du har ett digitalt tillstånd via parkera.se.

Ditt tillstånd gäller för ett fordon. Du kan köpa fler parkeringstillstånd om du vill parkera fler fordon samtidigt. Annars går det även bra att ändra registreringsnummer på tillståndet via "Mina sidor".

Kontrollera att kortet fortfarande gäller. Ifall ditt kort är aktivt rekommenderar vi att du kontaktar din bank. Som alternativ till kortbetalning kan vi även skicka en E-postfaktura. Kontakta gärna vår kundservice så hjälper vi dig.

Kontakta gärna oss så kan vi tillsammans ta reda på vad som kan ha gå snett. Du kan även ladda ner en ny faktura från ”Mina sidor”.

Med fri plats får du parkera i mån av plats på området där ditt tillstånd gäller. Tänk på att alltid följa skyltningen, så kommer det gå galant!

Förutsatt att det finns lediga platser kan du vid köpet själv bestämma vilket datum som ditt tillstånd ska aktiveras. Väljer du inget datum kommer ditt tillstånd att aktiveras direkt efter att du genomfört ditt köp. Tillstånd med fasta, numrerade, platser aktiveras direkt vid genomfört köp.

Du ändrar registreringsnummer på ditt tillstånd via ”Mina sidor” genom att klicka på knappen "Hantera". Välj "Byt regnummer", ange det nya registreringsnumret och klicka på "Uppdatera". Bytet sker direkt och du kan då parkera det fordon du ändrat till. Du kan även kontakta oss på telefon 0770-710110 så hjälper vi dig att ändra.

Om du behöver ändra mailadress kopplad till ditt konto, så loggar du in och går vidare till sidan "mina uppgifter". Där fyller du i din nya mailadress och klickar på knappen spara, i samband med detta så skickas det ett verifieringsmail till mailadressen du angett - så var noga med att du stavar rätt! I mailet som skickas till dig finns det en verifieringslänk, som du klickar på för att registrera den nya mailadressen.

Logga in på ”Mina sidor” och gå till ”Mina tillstånd”. Klicka på knappen Hantera för det tillstånd du vill avsluta och därefter på ”Avsluta tillstånd”. Kontrollera sista giltiga dag för ditt tillstånd och bekräfta att du vill avsluta det genom att klicka på ”Ja, avsluta”. Nu visas en bekräftelse på att tillståndet kommer avslutas efter den aktiva perioden har löpt ut.